Sziget Fesztivál + Banner Casting

A legendás "Before I Die" fal újraalkotva

A projekt háttere

A “Before I Die” kezdeményezés 2011-ben indult New Orleans-ban, ami gyakorlatilag egy fekete falat jelent, ahova mindenki felírhatja céljait és vágyait, amiket szeretne még élete során beteljesíteni. A projekt ma már a világ 78 országában megtalálható és 4000 installációt foglal magába.

Magyarországon a Sziget Fesztivál a Banner Casting ügynökséggel közösen állította az első falat még 2012-ben és már akkor több tízezer látogató használta, hogy megossza gondolatait.  Azóta a fal a Sziget arculatának szerves részévé vált, ahogy a fesztivál vendégeinek száma nőtt, olyan újításra volt szüksége a szervezőknek, ami még személyesebbé, interaktívabbá teszi a projektet. Ezért 2018-ban a Banner Casting-gal együttműködve olyan egyedi applikációból és display rendszerből álló eszközrendszert fejlesztettünk, ami lehetővé teszi az üzenetek 10 másodperces videó formájában való rögzítését és lejátszását. Az aznap felvett videókat az este folyamán egy kivetítő és hangrendszer segítségével megmutathattuk a fesztiválozóknak. A feladat érdekessége az volt, hogy ezúttal nem csak az alkalmazást, de a megvalósításhoz szükséges teljes rendszert mi szállíthattuk Európa egyik legnagyobb fesztiváljára.

Megvalósítás

A rendszer egy androidos Samsung Galaxy Tab S3 tableten futott, amihez egy erre a célra átalakított állványon keresztül biztosítottuk az energiaforrást. Izgalmas kihívást jelentett, hogy a terméknek minden szempontból meg kellett felelnie a körülményeknek: az internetelérés hiánya miatt a rögzített anyagokat például lokálisan tároltuk és helyben moderáltuk a visszajátszást megelőzően. A videók rögzítéshez az egyedi applikációt React Native-ben fejlesztettük, illetve natív Java-val egészítettük ki. A tableten felvett anyagokat egy Chromecast médialejátszó segítségével továbbítottuk egy nagyméretű kijelzőből és hangrendszerből álló kiállítási rendszerre. A megrendelő kérésére a rendszer automatikusan szerkesztette a videókat: a vetítés során a képanyag már a Banner Casting és a Sziget logójával, valamint egy “Befor I Die” kerettel jelent meg.

A “Before I Die“ stúdióban a fesztivál alatt több száz üzenetet rögzítettek a fesztiválozók, ami így legalább olyan sikeres volt, mint hagyományos elődje. Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy egy nemzetközileg ismert esemény egyik kiemelkedő fontosságú projektjében vehettünk részt.

Jó volt együtt dolgozni a Mindtech csapatával. Gördülékenyen ment a munka, pontosan azt kaptuk, amit kértünk, trükkök, rejtett költségek és kifogások nélkül. Hatalmas segítség volt számunkra, hogy a teljes hardver beszerzést is ők szervezték, így végül egy komplett csomagot kaptunk. Velük együttműködve a helyszín különlegességéből adódó váratlan problémákon is gyorsan úrrá tudtunk lenni, így lehetett igazán sikeres ez a projekt.

Balla Borisz, Banner Casting

További munkáink